lauantai 9. helmikuuta 2013

Treenin jälkeen

Kaikki warriorsit harrastavat ryhmästuntin lisäksi myös muuta urheilua, isosta cheerjoukkueesta, tanssillisesta voimistelusta ja koripallosta kuntosalitreenaamiseen ja lenkkeilyyn. Tämän vuoksi henkilökohtaiset viikoittaiset harjoitusmäärät kasvavat jopa yli kymmeneen.

Ihmiskeho ei ole kone, eivätkä ole täten joukkueemme urheilijatkaan. Tämän vuoksi pidämme tärkeänä osana onnistunutta harjoittelua palautumisen. Jokainen meistä on yksilö ja harjoitamme jokainen omaa palautusmetodiamme. Atte painottaa omassa palautumisessaan hyviä yöunia ja terveellisesti syömistä. Samilla on selkeä kaava harjoitusten jälkeiselle palautumiselle: palautusjuoma juodaan heti harjoituksen jälkeen ja kotiin päästyä syödään. Minna juo kotona itsevalmistamansa smoothien palautuakseen treenistä. Terhillä on tapana venytellä kotona treenien jälkeen (Simpsoneiden lomassa!!).

kuva: vegacommunity.com

Palautuminen ei ole pelkkää palautumisruokaa ja venyttelyä, vaan pyrimme palautusharjoittelun, loppuveryttelyn ja -venyttelyn, levon ja ruuan ohella myös rentoutumaan, kukin omalla tyylillään. Tämä siksi, jotta mieli jaksaa treenata sataprosenttisesti harjoitus harjoituksen jälkeen.

Miksi palautuminen sitten on niin tärkeä osa harjoittelua?
Yksinkertaisesti sanottuna "lihaksisto ja verenkiertoelimistö kehittyvät harjoituksen jälkeisen palautumisjakson aikana." Ja mehän haluamme kehittyä!

Edellä mainittu lause on lainattu Suomen Olympiakomitean nettisivuilta

Linkin takaa löytyy kattava ohjeistus harjoituksista palautumiseen, jotka on suunniteltu huippu-urheilijoille. Kannattaa vierailla!


kuva: ziplist.com

Alla Minnan smoothien resepti, joka sisältää palautumiseen vaadittavia hiilihydraatteja ja proteiineja,

Marja-banaanismoothie

1 banaani
250g rasvatonta maitorahkaa
1 dl marjoja (vadelma, mansikka, mustikka..)
0,5dl appelsiinituoremehua

Laitetaan kaikki ainekset blenderiin ja sekoitetaan tasaiseksi juomaksi.

Inboksiin voi laittaa palautetta sekä omia palautusmisvinkkejä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti